Comunicats

Comunicat en relació als moviments socials universitaris i l’adhesió a la vaga convocada

Benvolguts/des companys/es,

Des del Consell d’Estudiants de l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona, considerem que les actuacions desmesurades ocorregudes i la situació política actual vulneren els principis fonamentals de la democràcia, basats en la separació de poders, les llibertats civils i la sobirania popular. Creiem fermament que el respecte a la democràcia passa pel respecte als drets de cadascun dels ciutadans de Catalunya.

La universitat pública és un espai lliure de debat, generadora de coneixement i pensament crític, així com impulsora de propostes d’àmbits d’actuació política, cultural, econòmica i social, defensora dels valors de la llibertat d’expressió, diversitat i respecte als drets humans.

Defensem el dret dels estudiants a exercir el seu dret a vaga i per aquest motiu treballem per intentar evitar que aquestes accions es vegin subjectes a qualsevol conseqüència acadèmica, com poden ser les activitats avaluables o d’assistència obligatòria. Com que no podem garantir aquestes afirmacions, ja que aquesta decisió no forma part de les nostres competències, recomanem a aquells estudiants que vulguin adherir-se a la vaga que es posin en contacte amb el representant del seu grup-classe i s’intenti arribar a un acord amb els professors de les assignatures per tal que es pugui facilitar l’assistència a la vaga. Des del Consell d’Estudiants us ajudarem en tot allò que necessiteu i us acompanyarem durant tot el procés.

Us recordem que l’exercici del dret a vaga és una decisió personal de cada estudiant i reivindiquem el diàleg, el respecte i la comprensió com a única via possible per a l’enteniment, la cohesió social i la cultura de la pau, desitjant que no quedi coartada ni privada la llibertat de cada estudiant.

A Cerdanyola del Vallès, 26 de setembre del 2017

Arxius Adjunts
#Tipus ArxiuTamany ArxiuDescarregar
1.pdf182,97 KBComunicat Consell d’Estudiants d’Enginyeria UAB 26/SETEMBRE